Az első milliód tábor az Átrium NézőKépző keretében - íme a részletes program!

Úgy érzed, itt az idő, hogy megkeresd az első milliódat? Gyere el táborozni az Átriumba, és megmutatjuk, hogyan csináld! Olyan gimnazistáknak szervezünk nyári tábort, akiket érdekel a pénz, a vállalkozás, a cégalapítás, a tőzsdézés világa. Pénzügyi szakemberek vezetnek be az üzleti élet világába, játékos, de mégis komoly formában ismerheted meg a vállalkozói lét trükkjeit és buktatóit. Ebbe a táborba ne hozz magaddal zseblámpát, szúnyogriasztót és sebtapaszt, de:

Bővebben...

Oktatási segédanyag készült a Makbetthez

A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház harmadik oktatási segédanyaga készült el. Immár Ionesco: Makbett című művének Alföldi Róbert rendezte előadásához is kínálnak ingyenes, az iskolai feldolgozást segítő, online elérhető füzetet.

Bővebben...

NézőKépző – Az iskolai történelemoktatáshoz kapcsolódó komplex művészeti képzés

A 4 + 1 alkalomból álló sorozat az iskolák 5-12. évfolyamának történelem- és művészeti oktatására épülve, a kerettantervhez kapcsolódva vezeti be a diákokat a vizuális művészetek, a film, a színház, az irodalom és a zene világába. A projekt fontos elemei a tanároknak szóló oktatási segédanyagok, melyek elősegítik a téma osztálytermi körülmények között történő kiscsoportos feldolgozását.

Minden programon az adott témával foglalkozó szakember és korunk egyik meghatározó művésze értelmezi a történelmi eseményeket, kulturális jelenségeket. A témákat nem megkérdőjelezhetetlen tények halmazaként, lezárt és kerek történetekként tálaljuk, mert az eltérő nézeteket, szempontokat bemutatva önálló véleményalkotásra és további kutatásokra szeretnék ösztönözni a diákokat.  

Az előadásokra jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a + 36 20 268 3167 telefonszámon Gink Sáránál lehet.

Bővebben...

Oktatási segédanyag készült a Sirályhoz

A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház második oktatási segédanyaga készült el. Immár Csehov Sirály című művének előadásához is kínálnak ingyenes, az iskolai feldolgozást segítő, online elérhető füzetet.

A segédlet szerzője Hudáky Rita, a Magyartanárok Egyesületének tagja. A füzet az előadás elé és a produkció megtekintése utáni időszakra egyaránt kínál szempontokat, elemzésvázlatokat és konkrét feladatokat is, elsősorban a végzés éve előtt álló és végzős diákok és tanáruk munkáját segítve.

„A NAT és a kerettantervek szerint is kívánatos, hogy a diákok megismerkedjenek Csehov valamelyik remekművével – erre pedig, színpadra szánt művek esetében nemigen lehet adekvátabb módot találni, mint egy színházlátogatás. Ennél fontosabb azonban, hogy ezúttal a diákok korosztályához közelálló két fiatal színházi alkotó, Fehér Balázs Benő rendező és Fekete Ádám dramaturg közös munkája határozta meg a darab értelmezési kereteit, így olyan előadás jött létre, amely a fiatalok nézőpontjából fogalmaz, és érzékenyen helyezi előtérbe Csehov drámájának lehetséges »fiatalos olvasatát«" – írja bevezetőjében Hudáky Rita. A szerző szerint a változatos színészi kultúrát képviselő, sokfelől érkező színészcsapatnak és a Csehov szellemében széthúzott pólusokra építő – hol stilizáltan bohózati, hol pedig realisztikusan lélektani – játékmódnak köszönhetően az előadás jó eséllyel szólítja meg a diákok korosztályát.

A Sirály című előadást Oszvald Marika, Trokán Nóra, Porogi Ádám, Kaszás Gergő, László Zsolt, Derzsi János, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Szilágyi Csenge és Orosz Ákos játssza, a 2015-2016-os évad folyamán az Átrium Film-Színházban.

A segédanyag letölthető a http://kulturbrigad.hu/neveles oldalról.

Közvetlenül az oktatási segédanyag pdf-jének letöltése »»»

Elérhető a Vaknyugat c. előadáshoz készült oktatási segédanyag

A pedagógusok munkájának megsegítésére készült el elsőként a Vaknyugat c. előadáshoz egy oktatási segédanyag. Az anyagot Hudáky Rita készítette (Magyartanárok Egyesülete) a Kultúrbrigád felkérésére.

Az oktatási segédanyag közvetlenül letölthető itt »»» 

 

Bővebben...

Március 2017
H K Sz Cs P Szo V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2