• Mfuzet
  • NyariJegyvasarlas
  • nyariSzunet

Az első milliód tábor az Átrium NézőKépző keretében - íme a részletes program!

Úgy érzed, itt az idő, hogy megkeresd az első milliódat? Gyere el táborozni az Átriumba, és megmutatjuk, hogyan csináld! Olyan gimnazistáknak szervezünk nyári tábort, akiket érdekel a pénz, a vállalkozás, a cégalapítás, a tőzsdézés világa. Pénzügyi szakemberek vezetnek be az üzleti élet világába, játékos, de mégis komoly formában ismerheted meg a vállalkozói lét trükkjeit és buktatóit. Ebbe a táborba ne hozz magaddal zseblámpát, szúnyogriasztót és sebtapaszt, de:

Bővebben...

Oktatási segédanyag készült a Makbetthez

A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház harmadik oktatási segédanyaga készült el. Immár Ionesco: Makbett című művének Alföldi Róbert rendezte előadásához is kínálnak ingyenes, az iskolai feldolgozást segítő, online elérhető füzetet.

Bővebben...

Oktatási segédanyag készült a Sirályhoz

A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház második oktatási segédanyaga készült el. Immár Csehov Sirály című művének előadásához is kínálnak ingyenes, az iskolai feldolgozást segítő, online elérhető füzetet.

A segédlet szerzője Hudáky Rita, a Magyartanárok Egyesületének tagja. A füzet az előadás elé és a produkció megtekintése utáni időszakra egyaránt kínál szempontokat, elemzésvázlatokat és konkrét feladatokat is, elsősorban a végzés éve előtt álló és végzős diákok és tanáruk munkáját segítve.

„A NAT és a kerettantervek szerint is kívánatos, hogy a diákok megismerkedjenek Csehov valamelyik remekművével – erre pedig, színpadra szánt művek esetében nemigen lehet adekvátabb módot találni, mint egy színházlátogatás. Ennél fontosabb azonban, hogy ezúttal a diákok korosztályához közelálló két fiatal színházi alkotó, Fehér Balázs Benő rendező és Fekete Ádám dramaturg közös munkája határozta meg a darab értelmezési kereteit, így olyan előadás jött létre, amely a fiatalok nézőpontjából fogalmaz, és érzékenyen helyezi előtérbe Csehov drámájának lehetséges »fiatalos olvasatát«" – írja bevezetőjében Hudáky Rita. A szerző szerint a változatos színészi kultúrát képviselő, sokfelől érkező színészcsapatnak és a Csehov szellemében széthúzott pólusokra építő – hol stilizáltan bohózati, hol pedig realisztikusan lélektani – játékmódnak köszönhetően az előadás jó eséllyel szólítja meg a diákok korosztályát.

A Sirály című előadást Oszvald Marika, Trokán Nóra, Porogi Ádám, Kaszás Gergő, László Zsolt, Derzsi János, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Szilágyi Csenge és Orosz Ákos játssza, a 2015-2016-os évad folyamán az Átrium Film-Színházban.

A segédanyag letölthető a http://kulturbrigad.hu/neveles oldalról.

Közvetlenül az oktatási segédanyag pdf-jének letöltése »»»

Elérhető a Vaknyugat c. előadáshoz készült oktatási segédanyag

A pedagógusok munkájának megsegítésére készült el elsőként a Vaknyugat c. előadáshoz egy oktatási segédanyag. Az anyagot Hudáky Rita készítette (Magyartanárok Egyesülete) a Kultúrbrigád felkérésére.

Az oktatási segédanyag közvetlenül letölthető itt »»» 

 

Bővebben...

Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6