• Mfuzet
  • nyariSzunet
  • NyariJegyvasarlas

150. ELŐADÁSÁT ÉS 3. SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPLI AZ ŐRÜLT NŐK KETRECE

Százötvenedik előadását és harmadik születésnapját ünnepli Jerry Herman és Harvey Fierstein musicaljének Alföldi Róbert rendezte előadása az Átrium Film-Színházban.

nyil

Tudjuk ki

Az Igenis, miniszterelnök úr! című előadás egy brit tévésorozat magyarországi újrafogalmazása, aminek az eredetije a nyolcvanas években futott a BBC-n. És tudják, hogy kinek volt a kedvenc műsora?

nyil

Hajlékot bárhol találni, otthont nem

Ennek a versnek a címét kapta Cortes Sebastián monodrámája Illésy Éva előadásában. A darab Leé József hajléktalan költő verseiből íródott. A színésznő a nézők között bújik meg a darab elején, és aztán többször is mélyen a szemünkbe néz...

nyil

Leé József versei - Rendben élni

Két fiatal színházi menedzser, Babus Dóra és Kovács Brigitta invitált első színházi produkciójára, a Fedél Nélkül című lap elhunyt szerzője, Leé József verseiből összeállított monodrámára. Az Átrium Film-színházban egy kis hétköznapi csoda várt rám. Egy sugárzó fiatal színésznő kizökkentett a téli, szmogos fagyból. Tette ezt egy kilátástalanságban, utcán élő, gégerákban elhunyt férfi fájdalmas, borús gondolataival.

nyil

„AZ ÉRDEKEL, MIT NEVEZÜNK MA ÉRTÉKNEK”

Január 19-én, csütörtökön mutatták be a székesfehérvári Vörösmarty Színházban Blaskó Borbála legújabb rendezését, amely a Pukedli−Hajsza címet viseli. A performansz-előadás különleges látványvilággal, egyedi és érzékeny látásmóddal beszél az értékről mint fogalomról, a női-férfi kapcsolatokról.

nyil

Menekültkérdés New York és Budapest felől nézve (kritika)

A menekültkérdés mára a mindennapjaink részévé vált, ezért Donald Margulies 2009-es Pillanatfelvétel című darabja igazán aktuális. Nem csupán azért mert a menekültekről, a háborúkban szenvedőkről szól, hanem azért mert rólunk, itthon élőkről beszél. Arról, ki hogyan dolgozza fel, hogyan éli meg azt, hogy a világ szegényebbik felével mi történik.

nyil

Itt repül a kismadár (7óra=)

A Pillanatfelvétel nem Bereczki Zoltánként használja Bereczkit, hanem színészként, méghozzá kiváló színészként.

nyil

Dada-leves a Maladype konyhájából (kritika)

... a történelem maga is dadaista, minden és mindennek az ellenkezője is igaz benne – a politikai és a tankönyvkiadói érdekek szerint.

nyil

ÓRIÁS, VÖRÖS NADRÁGKOSZTÜMBEN

Többszörös nagymama, de olyan friss, mint a novemberi dér. Kossuth-díjas, Jászai-díjas, éppen most Príma Primissima-díjra jelölt érdemes művész, mégis mindenkinél alázatosabb. Nem kell már bizonyítania semmit, de ő elvállalja a lehetetlent: a Vígszínház élő legendájaként egy független társulatban kerekes székes Lenint játszik vörös nadrágkosztümben, rózsaszín tarajjal a fején, és viszi a hátán az előadást... nincsenek rá méltó jelzőink, mert ő a mi születésnapos Zsikénk. Én DTK voltam, az ő vállaltan elfogult keresztlánya.

nyil

A dadaizmus felemelkedése, fénykora és bukása két órában

A Maladype Színház társulata egy különleges előadással örvendeztette meg a művészetek és a színház szerelmeseit. A Dada Cabaret-ban megtalálható minden ami „dada” és minden, ami nem. Történelem, festészet, életstílus ötvözése a színházzal, hitelesen és szórakoztatóan két órában.

nyil

Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6